ESCOLES REVOLTADES

 

Educació ambiental als centres educatius

 

Escoles Revoltades és un projecte d’aprenentatge i servei (APS) dirigit a alumnes de 3r i 4t d’ESO i Batxillerat d’escoles de tota Catalunya. L’objectiu és sensibilitzar i generar consciència ambiental als joves a través d’una sèrie d’accions entorn els hàbits de gestió de residus i consum responsable al barri. Una iniciativa impulsada per Tarpuna amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

accioclimatica_h3

Les 4 fases del projecte

Aprenentatge

Es desenvolupen entre 5 i 6 sessions sobre temes diversos vinculats a una temàtica triada (canvi climàtic i el seu impacte al nostre país, petjada ecològica, anàlisi dels problemes del sistema vigent de gestió de residu, etc.)

Mapeig

A través d’una acció de “mapathon”, es rastrejen i analitzen els contenidors de deixalles del barri.

Anàlisi

Es fa una auditoria a les llars del propi alumnat com de les seves comunitats de veïns i veïnes sobre com es gestionen els residus, principalment els orgànics, i sobre diversos hàbits de consum responsable i conscient.

Conclusions

A partir dels resultats d’aquestes auditories, es treballen propostes concretes de millora que es retornen per a la seva implementació a les llars participants. Una vegada implementades, es fa una segona auditoria per avaluar els impactes assolits durant el procés.

Escoles participants

2023-2024

Institut Consell de Cent

Poble – Sec (Barcelona)

Institut Olorda

Sant Feliu del Llobregat (Barcelona)

Escola Dominiques de l’Ensenyament

L’Eixample (Barcelona)

Escola Nou Patufet

Gràcia (Barcelona)

Escoles Revoltades és un projecte impulsat per Tarpuna amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

accioclimatica_h3